Yalnız Mesajı Göster

Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde Şekerlemecilik

Eski 11-23-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde Şekerlemecilik



Şekersiz Şekerlemeler-Günümüzde Şekerlemecilik



Günümüzde şekerlemeler genellikle fabrikalarda yapılır Şekerlemelerde sağlığa zararlı madde bulunmaması ve temizliğin sağlanması
için özenli bir kalite denetimi yapılır Birçok şekerleme türü fabrikalarda el değmeden üretilir ve ambalajlanır


Şekerleme üretim ve tüketiminde ilk sıralanABD alır Bu alarıda önde gelen öbür ülkeler Danimarka, İngiltere, İsveç, İsviçre, Norveç, Belçika, Hollanda ve Almanya'dır İsviçre ve Hollanda çikolatalarıyla, İngiltere karamelasıyla, Almanya sert bonbon şekerlemeleriyle, Norveç ve İsveç de üstü çikolata kaplı fondanlarıyla ünlüdür

Şekersiz Şekerlemeler




Son zamanlarda insanlar besin maddelerinin sağlık üzerindeki etkilerini araştırmaya daha fazla önem vermeye başladılar Çok şeker yemenin diş çürümelerine ve şişmanlığa neden olduğu zaten bilinmekteydi Arıtılmış şekerin, enerji vermek dışında bir besin değeri olmadığının anlaşılması sonucu {bak Beslenme) birçok insan şeker yerine bal ve yoğunlaştınlmış meyve suları içeren tatlilanyemeye başladı Keçiboynuzu ağacının meyvelerinin öğütülmesiyle elde edilen keçiboynuzu tozu, bol miktarda şeker içerdiği için şekerleme yapımında kakao yerine kullanıldığı zaman ayrıca çok az şeker katmak yeterli olur Birçok kimse sağlığa daha yararlı olduğu için, arıtıl-mış şeker yerine kahverengi ham şeker kullanmaktadır {bak Şeker ve Şeker YapImI)

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla