11-21-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kabak çorbası
Kabak çorbası
Malzemeler:
3 adet ortaboy kabak
1 adet ortaboy patates
1 adet ortaboy soğan
1 adet ortaboy havuç
1 litre sıcak su (et suyuda kullanılabilir)
Zeytinyağı
Tuz, istenilen baharatlar
İsteğe göre et bulyon

Tarifi:
Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın Zeytinyağını tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz )
Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|