Konu
:
Dilber Dudağı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Dilber Dudağı Tatlısı
11-20-2009
#
1
b@ron
Dilber Dudağı Tatlısı
içindekiler
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
3 su bardağı ince çekilmiş fındık
Şerbet İçin :
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Limon suyu
hazırlanışı
Şerbet İçin :
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın
Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın
Yumurta
yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın
Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun
Hamuru 15 eşit parçaya ayırıp yumurta büyüklüğünde bezeler yapın
Hamurların aralarına nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın
15 yufkayı üst üste serip bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin
Üzerlerine ince çekilmiş fındık serpip ikiye katlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız olarak dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün
Soğumaya bırakın
Tatlı şerbetini çekince üzerlerine fındık serpin
Servis tabaklarına alıp soğuk olarak servis yapın
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul