11-19-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Renkli Patates Topları
Renkli Patates Topları
Et yemeklerinin yanında garnitür olarak, özel davet günlerinde salata olarak sunabileceğiniz hem göze hem damak zevkine kitap eden renkli patates topları tarifi…

Malzemeler,
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet rendelenmiş havuç
Çeyrek demet doğranmış dereotu
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Patatesleri bol suda haşladıktan sonra kabuklarını soyun
Derin bir kâseye alıp iyice ezin
İçine tereyağı ve tuzu ilave edip karıştırın
Patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
Havuç ve dereotu ayrı tabaklara koyun
Hazırladığınız patates toplarını havuç ya da dereotuna bulayın
Tüm patatesler bitene kadar aynı işlemi yapın
Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
msn kadın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|