Konu
:
Hakkari Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Hakkari Yemekleri
11-18-2009
#
1
Şengül Şirin
Hakkari Yemekleri
Hakkari Yemekleri
hekerun
2 yumurta kişilik yemek tarifi
Malzeme
yağ ve yumurta
Yapılışı: bir yemek kaşığı yağı iyice kızartın sonra yumurtaları(aman karıştırmayın) tavanın sağ tarafına vurarak kırın ve dökmeden ikiye bölünmüş kabukların arasından tavaya atın
yumurtanın beyazı şişinceye kadar bekleyin
afiyet olsun
kürt usülü kısır tarifi
6 kişilik kişilik yemek tarifi
Malzeme
2 su bardağı kalın bulgurt 1 demet maydanoz1 demet yeşil soğan 2 yemek kaşığı tukaş salça 2 adet domates 2adet salatalık bir çay kaşığı pul biber 1 fiske tuz 5/6 yaprak marol iki subardağı sıcak su 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: ilk ,bulguru yıkadıktan sonra üzerine su ilave ederk demlenmesini bekleyin bir yandanda eldeki malzemeleri ince ince doğrayın bulgur demlendikten sonra önce salçayı ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın daha sonra diyer malzemeleri ilave ederek dolapta soğmasını bekleyin limonla servis yapın afiyet olsun
mesur yüksekova adana kebabı
5 kışilik kişilik yemek tarifi
Malzeme
kıyma kuyruk yagı maydanos tuz bıber
Yapılışı: sınırsız 500 gram etımızı satırla dograyıp kıyma halınew getırıyoruz ve icine 100 gram satırla dogranmış kuyruk yagını vurup maydanosla zıg cekıldıkten sonra ktuz pulbıberı katılıp iyice yogrulduktan sonra sışleere saplarız bu kebabı tavadada yapabılırız kozde 7yada tavada pıştık ten sonnra servıse sunulur
pekmez yag ve tandır ekmeği
Yapılışı: önce tandır ekmeğini parça parça dograyacan sonra pekmezle yagı kaynatacan sonra bu dogradıgın ekmek parçalarını içine atacan bir güzel karıştırıp afiyetle sıcag sıcag servis edeceksiniz
parmak kebap
Malzeme
1/2 patlıcan 1/2 kg yeşil biber 1/2 kuşbaşı et pul biber kara biber salça tuz kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır
Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir
Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız
iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız
bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız
Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz
Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul