11-17-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Öğrenci Işi Makarna
Öğrenci işi Makarna
Malzemeler
1 paket makarna
7-8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy kuru soğan
1-2 diş dövülmüş sarmısak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarifi
Öncelikle soğanı çok ince ince yemeklik doğrayalım Sarmısağı dövelim
Geniş ve derin bir makarna tenceresinin içine 7-8 su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım Su kaynamaya başlar başlamaz tuzunu atalım Makarnamızı suya ekleyelim ve bir tahta kaşıkla karıştıralım Yine ara sıra karıştırma işini ihmal etmeden 8-10 dakika kadar makarnayı pişirelim
Süzdürüp bir kenara koyalım Şimdi de sosu hazırlamaya başlayalım Aslında en doğru zamanlama bir tarafta makarna haşlanırken öte yandan da sosu yapmaktır Sonuçta ikisi de aynı zamanda pişip, hemen sıcağı sıcağına birbirleriyle harmanlanır Sos için geniş veya derin bir tavaya sıvıyağı koyup, hemen dövülmüş sarmısakla ince kıyılmış soğanları ekleyelim Bir tahta kaşıkla karıştırarak, soğanların rengi iyice sararıncaya kadar 5-6 dakika kavuralım
Öte yandan sosun daha düzgün ve homojen yapıda olması için, derin bir tasın içinde; krema, et suyu, un, tuz, karabiberi çatalla iyice çırpalım ve kavrulan soğanların üzerine aktaralım Yine tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sosumuz katılaşıp, koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştıralım Zaten sos kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını söndüreceğiz Hemen sıcakken haşlanmış makarnaları sosun içine ekleyip, fazla ezmeden hafifçe karıştıralım Eğer varsa parmesan peyniri rendesini ilave edip hatta çok ince kıyılmış maydanozla da karıştırabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|