Yalnız Mesajı Göster

"Nar Ekşili Buğday Çorbası"

Eski 11-17-2009   #1
su perisi

"Nar Ekşili Buğday Çorbası"



Malzemeler
1 bardak aşurelik buğday
1 adet kabak
2 kaşık nar ekşisi
4 kaşık sıvıyağ
½ demet maydanoz
tuz


yemek tarifi
Buğdayı geceden ıslatın ertesi gün süzün, üzerini bir parmak geçecek miktarda su ve tuz ekleyerek haşlayın Buğdayların açılması lazım gerekirse tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz Haşlandıkları vakit soğumaya bırakın Kabağı soyun az tuzlu suda onu da haşlayın Küp küp doğrayarak buğdaya ilave edin Ardından nar ekşisini sıvıyağ ve tuz katarak çırpın salataya dökün En sona da üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla