Konu
:
Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
11-17-2009
#
1
su perisi
Zeytinyağlı Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Malzemeler:
15 adet kurutulmuş patlıcan
1
5 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı nar ekşisi
½ su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Yapılışı:
Patlıcanları akan sıcak suda yıkadım
Büyük ve derince bir kapta üzerine kaynar su ilave ettim ve 30dk
beklettim
Bu arada genişçe bir tencereye patlıcanları haşlamak için su ekleyip açık ateşte suyu kaynattım
Bekleme suyundan aldığım patlıcanları ikişer-üçer adet tencereye ilave ettim
7-8 dk
Patlıcanları haşladım
Kevgir ile alıp,süzgeçte süzülmeye bıraktım
Bulgurları ayıkladım,yıkadım süzgeçte süzdürdüm
Soğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradım
Büyük bir kaseye süzülen bulgur,doğranmış soğanlar,domates ve biber salçası,nar ekşisi,zeytinyağı ve baharatları ekledim
Güzelce karıştırdım
Dolmaların üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum
Yayvan geniş bir tencereye dolmaları sıra sıra yerleştirdim
Dolmaların üstüne çıkmayacak kadar sıcak su ilave ettim,üzerine bir tabak kapattım ve orta kısık ateşte pişirdim
Suyu yeterli olmayabiliyor
Dolmalar suyu çekmiş ancak pişmemişse azar azar sıcak su ilave edip,pişirmeye devam edin
Afiyet olsun,
__________________
su perisi
Kullanıcının Profilini Göster
su perisi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul