Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Hazret-i Fatima'nin Faziletleri

Eski 11-17-2009   #2
b@ron

Cevap : Hazret-i Fatima'nin Faziletleri

2 Bölüm

Hz Fatıma'nın Anne Rahmindeyken Annesiyle Konuştuğu Doğumunun Hz Havva Asiya Gülsüm Ve Meryem'in Yardımıyla Gerçekleştiği Ve Dünyaya Gelirken Secde Ettiğine Dair

Zehair-ül Ukbâ kitabının müellifi Siret-ül Molla'dan naklen Resulullah'ın (saa) şöyle buyurduğunu yazıyor: "Cebrail bana cennetten bir elma getirdi; ben onu yedim ve Hatice'yle bir araya geldim O Fatıma'ya hamile kaldı Hatice: “Benim kolay bir hamlim var Sen benim yanımdan ayrıldığında karnımdaki çocuk benimle konuşuyor” diyordu Hatice doğum vakti geldiğinde Kureyş hanımlarına haber gönderdi Ama onlar kabul etmeyerek: “Muhammed'in hanımı olduğun için senin yanına gelmeyiz” dediler Bu esnada aniden güzellik ve nurları vasfedilemeyecek dört hanım Hatice'nin huzuruna geldi; onlardan biri: “Ben senin annen Havva'yım” diğeri: “Ben Mezahim kızı Asiye'yim” öbürü: “Ben Musa'nın bacısı Gülsüm'üm” dördüncüsü: "Ben İmran'ın kızı ve İsa'nın annesi Meryem'im” dedi ve sözlerine şunu eklediler: “Kadınların yapması gereken işi üstlenmek ve sana yardım etmek için geldik
Hatice diyor ki: "Böylece Fatıma (sa) dünyaya geldi ve secde halinde yere düştü; ama parmağını göğe doğru kaldırmıştı"