11-14-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Biberli Kuzu Kızartma
Biberli Kuzu Kızartma
Malzemeler
500 gr kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yemeğin Yapılışı
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın Eti buzdolabında 30 dakika bekletin Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın Taze soğanları ince kıyın
Sıvı yağı bir tavada kızdırın Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin
Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|