11-13-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Safranlı Pilav
Safranlı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz, karabiber

Tarifi
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin Suyunu süzüp, yıkayın Süzgeçte bırakın
Tencerede yağı eritin Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin Yağda pembeleştirin Pirinçleri ilave edin 5 dakika kavurun Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alın 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|