Yalnız Mesajı Göster

Kim Olduğumu Artık Biliyorum - Emre Caner..

Eski 11-13-2009   #1
Şengül Şirin

Kim Olduğumu Artık Biliyorum - Emre Caner..

Kim Olduğumu Artık Biliyorum - Emre Caner

Kim Olduğumu Artık Biliyorum

Filiz 20 yaşında bir üniversite öğrencisidir Kendi bedenine doğru yaptığı haz dolu yolculuğun ardından tabularla, en başta da, bekâret olgusuyla yüzleşmek zorunda kalır Ama onun teslim olmaya niyeti yoktur Çelişkileriyle hesaplaşmak adına içsel bir isyan başlatır Tanıştığı yeni insanlar sayesinde de kendi gerçekliğinin farkına varır

"Aniden vücuduma çullandı Teslim olmayan şehri zaptettikten sonra üç gün yağma hakkı kazanmış bir asker gibi saldırdı bana Bir an önce tüm ganimetlerini almak istiyordu sanki Kapılar tekmelendi Camlar kırıldı Çekmeceler yerlere saçıldı Vücudunun hızlı devinimini anlayabiliyorum Ama yüzündeki ifade biraz kanıma dokundu açıkçası"

"O anların benim tarafımdan yönlendirilmesini hazmedemiyordu Karşımdakinin kim olduğu önemli değilmiş gibi davranmam bardağı taşırdı İşte tam da o akşam pes etti ve dışarı çıkmak istedi Ozan, benim topraklarımda elinde tuttuğu son kaleyi de kaybetmiş hissine sürüklenmişti"

Yeni Aktüel'de kendisiyle yapılan ropörtajda kendisine sorulan : '' 'Kim Olduğumu Artık Biliyorum' da kadın kimliğine ve ruhuna ilişkin pek çok gözlem varBir erkek olarak 'o dünyaya' girmeniz ve kavramaya çalışmanız nasıl oldu?'' sorusuna şöyle cevap vermiştir :

''Belli bir konuda yazmaya başladığınız zaman çevrenizde olan her olaya dikkat ediyorsunuzHele bir de sizin konunuzla ilgiliyse,kaçırmanıza imkan yokBir nevi seçici algı geliştiriyorsunuz yaniBu noktadan sonra kadın veya erkek olmanızın hiç bir önemi yokBana hep,'20 yaşında bir kızın ağzından yazarken zorlanmadın mı?' diye soruyorlarAslına bakarsanız yazarken bunu hiç düşünmedim bileBirinci tekil şahıs yazdığım her karaktere kendimi yakın hissederimHastalıklı bir empati yeteneği galiba''

Aslına bakarsanız bu kitabı benim için ilginç kılan da yazarın bu soruya verdiği bu cevap olduMerak ediyorum gerçekten anlattığı kadar güçlü bir empati yeteneği var mı diyeOkuyup göreceğiz

Yazar:Emre Caner