11-07-2009
|
#1
|
b@ron
|
"Lahmacun Yapma Tarifi"
GAZİANTEP LAHMACUNUNUN TARİFİ"
6 KİŞİLİK ( 20 adet)
1 kg un beyaz kaliteli
1,çorba kaşığı Tuz
2, yeterince Su
3, varas 50 gr hamur yaş maysı (yoksa 2 saat önce yogurulup dinlenmesi lazım normal şartlarda)
"İÇİN HAZIRLANMASI ve MALZEMESİ "
500 gr normal yaglı kıyma
5, diş sarımsak (soy ve ez)
1, tatlı kaşıgı Tuz
5, adet yeşil biber
5,adet kırmızı biber
1 kg domates (kabuklarını soy daha lezetli olur)
1,tatli kasıgı pul biber
1,tatlı kasıgı kara biber
1,çorba kasıgı biber(veya dometes) salçası
1,adet maydanoz
"robotumuz varsa malzemenin hepisi et hariç ince kıyma şeklide gibi kıyılır, kıymayıda karıştırdıkmı tamam"
HAZIRLANIŞI
Su,un tuz(maya) karıştırılarak normal yumusaklıkta bir hamur yapılır Sonra küçük lavaş(10 sn/10 sn) halinde ince yuvarlak sekilde acılır marifet burada acılan hamurun üzerine 1 veya 2 kasık dökülecek sonra üzerine serilecek elle yapabilirsen elle yosa kaşıkla yap sonra 300 ,350 derecede fırına 3 ,4 adet ler halinde at altlı üstlü pişmesin bekle !!!
Orjinal Link: TEVBE EDENLERİN SİTESİ
AFİYET OLSUN GAZİANTEP İN MİLLİ YEMEGİ
|
|
|