11-07-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Şam Kebabı
Şam Kebabı
Malzemeler
1/2 kg kabak
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı un
1 su bardağı kızartma yağı
Hazırlanışı
Kabağı yıkayın, soyun ve geniş bir kaba rendeleyin İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartın ve yayılmış bir tepsiye çıkartın Sevis tabağına alın, maydonoz ile süsleyin isteğe göre sıcak yada soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|