Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu Maddeler

Eski 11-05-2009   #3
Şengül Şirin

Cevap : Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu Maddeler

Haşhaşın tadı acı kokusu bayıltıcıdır Kobalak denilen meyveleri, daha yeşilken bir bıçakla çerçeve çizilir
Çizilen yerlerden süt gibi beyaz, vegüzelbir yapışkan bir sıvı akar Sıvı hava ile görünüm ahr karşüaşınca yavaş yavaş yoğunlaşır, * kahverengi bir sakız halini alır Sakız kobalağin üzerinden bıçakla kazınarak toplanır, yoğrulup topak biçimine sokulur Buna ham afyon denir Ham afyon kimyasal işlemden geçirilerek uyuşturucu madde yapımında kullanılır

Afyonun uyuşturucu özelliği çok eskiden beri bilinmektedir İçinde birçok alkaloit vardır Bunlardan morfin ve kodein uyuşturucu ve ağrı dindiricidir, kullanıldıkça alışkanlık yaratır Morfin çok şiddetli ağrıları, kodein öksürüğü dindirmek için kullanılır Papaverin ve narkotin uyuşturucu ve ağrı dindirici olmadığı gibi alışkanlık da yaratmaz Bu yüzden bunlar dolaşım hastalıklarında ve Öksürük ilaçlarında kullanılır

Denetim gereği
Afyonu eroin ve morfin halinde keyif verici madde olarak kullananlar da vardır Ama afyon zehirli bir maddedir 1-2 gram afyon bir defada alınırsa insanı öldürür Bu yüzden he- Afyon azar azar alınırsa keyif verir, kimlikte denetim altında kullanılır, ama bir yandan da insanı zehirler
Bu yüzden afyon ticareti ve haşhaş ekimi devletlerce denetim altına alınmıştır
Dünyada en çok haşhaş yetiştiren ve ihraç eden ülkeler Türkiye ile Hindistan'dır Türkiye'nin yıllık afyon sakızı üretimi ortalama 250 tondu Son yıllarda Amerika'da eroin kullanımının âfet halini alması yüzünden ABD Türkiye'nin haşhaş ekimini temelli yasaklamasını istedi Türkiye bu isteğe uyarak haşhaş ekimini önce azalttı (1967-1970), sonra temelli yasakladıysa da haşhaş üreticileri çok zarara uğradığı ve Türkiye'de haşhaş ekimi zaten hükümet denetimi altın da yapıldığı için, 1973'te yasaklama kararı kaldırılarak yeniden ekinv başlandı