Yalnız Mesajı Göster

Güveç Pilavı

Eski 11-05-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Güveç Pilavı



Güveç Pilavı


MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



HAZIRLANIŞi
Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın
1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin 10 dakika pişirin Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın
Bir güveç kabına pilavı alın Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla