Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolması

Eski 11-03-2009   #1
b@ron
Varsayılan

Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolması



MALZEMELER
2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin
Ardından enine ikiye kesin
Tuzlu suda 30 dakika bekletin
Yıkayıp, suyunu süzün
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin
Güveç tenceresine eti alın
Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun
Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin
Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin
Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın
Çok kısık ateşte pişirin

Kadayıf dolması
Kadayıf dolması KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
200 gr çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için bol sıvıyağ
200 gr taze kaymak

Şerbet için:
25 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* Kadayıfı tel tel ayırın Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin

* Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın

* Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyin 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın Soğumaya bırakın

* Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın Şerbeti çekince servis tabağına alın Kaymak eşliğinde servis yapın

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla