Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Ekmek

Eski 11-02-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sütlü Ekmek



Sütlü Ekmek


içindekiler


  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı su
  • 3 + 1/4 su bardağı ekmek unu (ben beyaz + kepekli un kullandım)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı instant maya

hazırlanışı
  • Makineye sütü ve suyu koyun Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin
  • Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun
  • Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün
  • Normal ekmek pişirme konumu (1ayar), orta sıcaklık
  • Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak) kabıyla beraber ekmeği makineden alın
  • Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir)



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla