11-02-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sütlü Ekmek
Sütlü Ekmek
içindekiler
- 3/4 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı su
- 3 + 1/4 su bardağı ekmek unu (ben beyaz + kepekli un kullandım)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı instant maya
hazırlanışı - Makineye sütü ve suyu koyun
Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin
- Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun

- Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün

- Normal ekmek pişirme konumu (1
ayar), orta sıcaklık
- Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak) kabıyla beraber ekmeği makineden alın

- Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir)

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|