Konu
:
Marullu Hindi Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Marullu Hindi Kapama
10-28-2009
#
1
peri
Marullu Hindi Kapama
Marullu
Hindi Kapama
Malzemeler:
- 1 adet hindi but
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı un
- 75 gr
tereyağ
- 1 adet defne yaprağı
- iri marul yaprakları
- karabiber
Hazırlanışı:
Hindi bütün kemiğini sıyırıp 4 porsiyon olacak şekilde doğrayın
Bir tencerede tereyağını eritip ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun
Hindi etlerini tencereye ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurup unu ilave edin
5 bardak su ilave edip pişmeye bırakın
Defne yaprağı , karabiber ve tuz ile yemeğinizi lezzetlendirin
Marul yapraklarını kaynar suda çok az haşlayıp soğumaya bırakın
Pişme kıvamına gelen etleri tencereden alıp bir domates dilimi ile marul yapraklarına sarıp uygun ölçüdeki fırın kabına alın
Tenceredeki sosu süzdürerek marullu hindi kapamaların üstünü örtecek şekilde ilave edip fırında üst kısmı kızarıncaya kadar pişirin
Tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul