Konu
:
Beşamel Salçalı Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Salçalı Pirzola
10-28-2009
#
1
peri
Beşamel Salçalı Pirzola
Beşamel Salçalı Pirzola
Malzemeler:
- 10 adet kuzu veya koyun
pirzola
- 2 kaşık margarin
- 3 kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
- 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Beşamel salçası:
Margarin ile un hafif pembe kavrulur
Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir
Ilınınca yumurtalar kırılır
Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır
Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir
Yağda kızartılarak pişirilir
Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır
Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır
Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul