10-28-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yılda 206,6 Kilo Buğday Yiyoruz…
Yılda 206,6 kilo buğday yiyoruz…

2009 yılı verilerine göre Türkiye’de kişi başına yıllık buğday tüketimi 206,6 kilo  Diğerleri ise şöyle sıralanıyor: Patates: 49,4 kg, şeker 24,4 kg, kuru fasulye: 2,8 kg, nohut: 4,8 kg, pirinç: 8,7 kg  Yerli üretim: Soyada %2, kolzada %8, ayçiçeğinde %38 oranında ihtiyacı karşılıyor Türkiye’nin kuru baklagil ihracatında AB ülkelerinin payı %20 düzeyinde
cumhuriyet
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|