10-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Balık Kroket
Balık Kroket

Malzemeler,
2 adet palamut fileto
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 kâse galeta unu
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı,
Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın
Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın
Suyun içine sarımsak ve defne yaprağını ekleyin
Metal kevgiri su değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin
Balıkları kevgire dizip 5 dakika buharda pişirin
Pişen balıklardan soğuduktan sonra tuzlayın
Balığı önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın
Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın
Sıcakken servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|