10-22-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bıçak Tatlısı
Bıçak Tatlısı
Malzemeler
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu

Tarifi
Önce şerbeti hazırlayın Bunun için şeker ve 1 5 su bardağı suyu kaynatın Limon suyunu ilave edin
Derin bir kapta margarini eritin Sütü ekleyin Kaynadıktan sonra altını kapatın Unu azar azar ekleyin Sürekli karıştırarak hamur yapın Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin İyice yoğurun Hamuru fırın kabına yayın Elinizle düzeltin Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirip,servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|