10-19-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Biberli Biftek Soslu Makarna
Biberli Biftek Soslu Makarna
Malzemeler
1 paket boru makarna veya arzu ettiginiz baska bir çesit
450 gr yagsiz fileto biftek, ince seritler halinde kesilmis
1 dis sarimsak, ezilmis
1 çorba kasigi tane
karabiber, ezilmis
3 çay kasigi zeytinyagi
1 çorba kasigi misir unu
150 ml et suyu
4 çorba kasigi
sek beyaz sarap
2 çorba kasigi koyu renk
soya sosu
Tuz ve taze ögütülmüs
karabiber
1 kirmizi biber, dogranmis
1 demet taze sogan,1 cm'lik dilimler halinde dogranmis
2 yesil sakiz kabagi, kibrit çöpü seklinde kesilmis
Süslemek için
kisnis otu

Yapilis Tarifi
Bir kaseye eti, sarimsagi, tane biberleri ve 2 çay kasigi yagi koyun Kapagini kapatin ve 3-4 saat dolapta bekletin, arada bir karistirin Baska bir kasede, misir ununu et suyu, sarap, soya sosu, tuz ve biberle karistirin ve bir yana koyun
Genis bir tavada geri kalan bir çay kasigi yagi isitin, biberi, taze soganlari ve sakiz kabagini yüksek ateste, karistirarak 3 dakika pisirin Et karisimini ekleyin ve karistirarak, et iyice pisinceye kadar 3 dakika pisirin
Misir unu karisimini tavaya ilave edin ve sürekli karistirarak, koyulasincaya kadar karistirin 3 dakika hafif ateste birakin
Kisnisle süsleyin ve taze pisirilmis boru makarnayla ile servis yapin
Afiyet olsun 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|