10-17-2009
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Balık Köftesi
Balık Köftesi
Malzemeler;
2 adet palamut balığı
2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay bardağı un

Hazırlanışı;
Palamutiarı temizleyin 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yoğurun
Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayın Kalan iki yumurtayı çırpın Una bulanmış köfteleri yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartın Yanında soğan, maydanoz ile servise sunun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|