| 

[KAPLAN]

| 

Saklıkent'i sel vurdu, turist fotoğrafçısı dehşeti görüntüledi

MUCİZE KURTULUŞ 

Kanyon içersinde bir anda selle burun buruna kalan bir aile büyük tehlike atlattı  Almanya’dan geldikleri öğrenilen 40 yaşındaki Adnan Karabaş ile çocukları 17 yaşındaki Kerimcan, 15 yaşındaki Kaan ve 13 yaşındaki Feyza, su taşkınına kapılarak kanyon içinde yaklaşık 1,5 kilometre sürüklendi  Çevredeki işletmeciler Mutlu, Nurettin ve Adem Ulutaş kardeşlerin attığı halatları tutan Karabaş Ailesi, ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgide gidip geldi  Ulutaş kardeşlerin halatları çekerek kurtardığı gurbetçi aile, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı  
      Hastanede yaralılardan Adnan Karabaş’ın çok fazla kum yuttuğu tespit edildi ve midesi temizlendi  Şok içindeki Feyza, Kaan ve Kerimcan Karabaş kardeşler, “Korkunç olay yaşadık  Şok içindeyiz'' dedi  Karabaş Ailesi'nin sürüklenme sırasında vucutların kesik ve ezilmeler oluştuğu bildirildi  
      Saklıkent’te sel yüzünden perişan olan tatilciler uzun süre kurtarma çalışmasıyla kanyondaki yakınlarını bekledi  Daha sonra mahsur kalan 10 kişi, selin etkisi azalınca kayalıklardan indirildi  

DOKTOR, DEHŞETİ ANLATTI    

FETHİYE'nin dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu'nda aşırı yağış sonucu gelen sele 4 çocuğuyla birlikte kapılan gurbetçi doktor Adnan Can Karabaş, kayalara tutunarak yarım saat boyunca yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, o anı artık hatırlamak bile istemediklerini söyledi  Karabaş ve eşi Hatice Karabaş, kendilerine yardım edenlere teşekkür etti  
      Fethiye- Antalya sınırındaki Saklıkent Kanyonu'nda dün yağış sonucu sel felaketi yaşandı  Yayla Akdağlar, Palamut ve Sütleğen köylerine yağan aşırı yağmur yüzünden oluşan sel, saat 16 45'de Saklıkent Kanyonu'nun Karaçay Deresi'ni yaklaşık 2 metre yükseltti  Kanyonda gezen onlarca kişi bir anda kaçışmaya başlarken, kayalıkların üzerine çıkan 10 kişi mahsur kaldı  Sel suları, Saklıkent Kanyonu çıkışındaki işletmelerin geçiş köprülerini yıkarken, su üzerindeki köşkleri de alıp götürdü  
      Almanya'dan ailesiyle birlikte tatil için Fethiye'ye gelen Adnan Can Karabaş ve 4 çocuğu, selin ortasında kaldı  Vatandaşların ve kanyondaki bir tesisin işletmeciliğini yapan Mutlu, Nurettin ve Adem Ulutaş kardeşlerin attığı halatlarla çekilerek kurtarılan gurbetçi aile, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı  Çok fazla çamurlu su yuttuğu belirlenen Baba Karabaş'ın midesi yıkanırken, şoka giren çocuklarının fiziksel olarak sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi  

DEHŞETİ YAŞADIK 

Bugün kaldıkları otelde DHA muhabiri ile görüşen Karabaş ailesi, yaşadıkları dehşet dolu anları unutmak istediklerini belirtti  Yeterince bilgilendirilmediklerini kaydeden Adnan Can Karabaş, “Sel uyarısı yapıldı, ama gitmeyin denmedi  Kırmızı bir şerit çekilse kanyonda ilerlemezdik'' dedi  Rafting yapma fikriyle kanyona girdiklerini, ancak daha sonra tehlikeli olduğuna karar vererek vazgeçtiklerini belirten Karabaş, “Ama daha da dehşet bir durumla karşılaştık'' dedi  Diyetisyen eşi Hatice Karabaş'ın kanyonun girişinde bir restoranda oturup dinlendiğini kaydeden Karabaş, şunları söyledi: 
      “4 çocuğumla kanyonu tanımak istedik  300 metre kadar ilerledik  Önce çok büyük bir sessizlik oldu  Çok kısa süreli acayip bir uğultu oldu  Koyu dalgalar gözümüzün önünde belirdi  O anda kısa sürede karar vermek zorundaydık  Çocuklarım Kerimcan, Kadir, Kaan ve Beyza ile bir kaya boşluğuna kendimizi attık  O anda dalgaların arasında kaldık  Su yükseldi, ‘Tutunduğunuz yeri bırakmayın’ diye çocuklarıma bağırdım  Yaklaşık yarım saat kayaya tutunduk  Sular daha da yükseliyordu  Bir anda suyun beni döndürdüğünü ve sirkülasyonun içinde olduğumu fark ettim  Ancak gücüm kalmadı  Kaan birden bana yapıştı, onunla dalgaların arasında yüzdüğümüzü hatırlıyorum  Önce oğlum yanımdaydı, sonra kayboldu  Kanyondan çıkmışım, bana el uzatıldığını gördüm, yardım edenleri hatırlıyorum  Onlara işaretle teşekkür ediyordum, beni ambulansa taşıdıklarını hatırlıyorum  Kaan, Kerimcan ve Beyza benim ardımdan kurtulmuşlar  Kadir, kayanın üzerinde beklemiş, sular azalınca onu da kurtarmışlar  Şimdi şoku atmaya çalışıyoruz  Çocuklarımın psikolojik durumu çok kötü  Bize çok yardım eden oldu, onlara teşekkür ediyorum  Çok yürekli insanlarımız var '' Eşi ve çocukları kanyon içinde can pazarı yaşarken, kanyon dışında merak ve üzüntüden fenalık geçiren diyetisyen Hatice Karabaş ise gözyaşları içinde, “Bir anda eşim ve çocuklarımın yok olduğunu düşündüm  Dehşet içinde kaldım  Şu anda gayet iyiler  Bizlere yardım edenlere teşekkür ederim'' dedi 

|