10-12-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Gülen Kelebekler
Gülen Kelebekler
Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı öğütülmüş fındık
* 1/2 su bardağına yakın sıvıyağ
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı nişasta
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için:
* 15-20 gram bitter çikolata
Hazırlanması:
Pudra şekeri ve yumurtaları karıştırın Fındık ve yağı ekleyin, karıştırın Kalan tüm malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Eğer un yeterli gelmezse biraz un biraz da nişasta ekleyerek hamuru uygun kıvama getirin ( Pastacı sadece nişasta ekleyin diyordu) Hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile 1-1,5 cm kalınlığında açın ( pişerken çok az kabarıyorlar) Dilediğiniz kalıp ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kurabiyelerin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin (~ 15 dakika) Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|