10-09-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ballı Badem Tatlısı
Ballı Badem Tatlısı 8 kişilik
Malzeme:
500 gram tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı karbonat
900 gram un
Şerbeti için :
1 adet yumurta
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker

Tarifi
Şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın Soğumaya bırakın Tereyağ ve bal'ı bir tavada eritin Hamur yoğurma kabına aktarıp yumurta, un, nişasta, karbonat ilave ederek yoğurun Hamurdan ufak parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra ortalarına badem yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin Piştikten sonra şerbet döküp çekmesini bekleyin Tatlılar şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|