Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Çakra/ Çakralar ve Enerji Kanalları

Eski 10-09-2009   #6
Şengül Şirin

Cevap : Çakra/ Çakralar ve Enerji Kanalları

4 ÇAKRA
(Kalp çakrası)

Şifa sürecinde kalp dünya planına ait enerjileri ruhsal plana ait enerjilere, ruhsal plan enerjilerini de dünya planı enerjilerine dönüştürür Fiziksel dünyadaki davranışlarımızın merkezi burasıdır Ego iradesi ya da irade ile ilgilidir
YETENEK: Sevecenlik, şefkat, sevgi, muhabbet
RENK: Yeşil, pembe
GÖLGE DUYGULAR: Korku, bağımlılık
ELEMENT: Hava
Aurik düzeylerde şuurun ifade edilişi: Astsal düzey
Şuur ifadesi: Ben-Sen duyguları
Affirmasyon: İnsani seviyorum
ÇAKRA ALGILAMASI: Sevme
BİLGİNİN YAPISI: Bir başkasını sevme duyusu
MEDİTASYON PRATİĞİ: Sevginin gül pembe ışığı, bir çiçeği sev
Psikolojik işlevi: Diğer insanlara karşı sevgi duyma, yaşama açık olma

ASTROLOJİK BURÇLAR VE GEZEGENLER:

Aslan/Güneş: Duygusal sıcaklık, içtenlik, cömertlik
Terazi/Venüs: İlişki, sevgi, uyum arayışı, benliğin büyümesi
Satürn: Bireysel egodan kurtulma ve böylece gerçek sevgiyi mümkün kılma
YERİ: Bedende 1 toraksta timüs bezinin yakınında yer alır
Bedenin en güçlü çakrasıdır Kanınız, bedeninizdeki her organı beslemek için bu merkezden pompalanır Olaya ruhsal bakarsak, gökyüzü ya da cennet ve yer bu merkezde birleşir Kalpten duanın gücü bundandır

KALP, ALLAH’IN VAR OLDUĞU MERKEZDİR

Bu farkındalık merkezi sayesinde, ’’BEN’’ kavramının ‘’BİZ’’ e dönüşümü mümkün olmaktadır Kalp, sevginin çeşitli ifadeleri olan pekçok duyguyu yayar; sıcaklık, sevecenlik, ihtiras, iyilik, nefret Dünyadaki her duygu kalp merkezinden yayılır Hayata, zenginlik, derinlik ve anlam veren bu merkezdir İhtirası denetler Kişinin sezgileri ile denetlenmediği zamansa, yıkım getirir Kalp çakrasının titreşimi ve ritmi o kadar güçlüdür ki saklamak ya da belli etmemek gibi bir şey mümkün değildir Nasıl konuşacağınızı, ne tür titreşim yayacağınızı bilirseniz, ’’ben’’ ve ‘’sen’’ değil, ‘’ biz’’diyen titreşimler yayarsınız

KALBİNİZ, BAŞKALARINA AÇIK DEĞİLSE, SİZE DE AÇIK OLAMAZ

Korku duygusu, kalp çakrasında başa çıkılması gereken karanlık yandır Bu korku, sevgi duyduğumuz şeyi kaybetmekten korkmaya, bir başkasını fazlaca korumaya ve onun ihtiyaçlarının sizinkilerin üzerine çıkmasına izin vermeye kadar varır
Sevgi, korkunun tersidir Minnettarlık, korkudan kurtulmanın ilk adımıdır
Karşınızdaki kişinin siz olduğunuzun farkına varmak işinizi kolaylaştırır Minnettarlık duymayı günlük hayatımıza geçirmek zorundayız Günün her saatinde, evde, işte, çarşıda kısaca nerde olursak olalım, düşmanca duygularımız uyandığında nefes egzersizi (burundan al-ağızdan ver, burundan al-burundan ver) yapalım Eğer kötü bir insan veya olayla karşılaşırsanız, Allah’a öyle olmadığınız için şükredin, iyi bir insan veya olayla karşılaşırsanız, iyi bir şey gördüğünüz için ve o kişi siz de olabileceğiniz için Allah’a şükredin, teşekkür edin
Kalp rahatsızlıklarının, akciğer hastalıklarının ve göğüs kanserinin bu bölgede olduğunu bilirseniz korku ve bağımlılığın neden olup insanı nasıl öldürdüğünü anlarsınız

Hayatta işe yarayan iki güç vardır: Sevgi ve Korku, bir madalyonun iki yüzü gibidir Korku duyduğunuzda bununla baş etmeniz gerekmektedir Korkudan minnettarlığa geçiş için ruhsal ve bedensel çalışmalar yapmak, hayatınızı ve sağlığınızı daha iyiye gidecek şekilde değiştirecektir
İnsanlığın en büyük korkusu ölüm ve ölme korkusudur Herkesin yüzleşeceği bu deneyimden korkmak aslında aptalcadır Ölümün getireceği acı ve belirsizliktir bizi korkutan

ÖLMEK BİR SANATTIR YÜCE KİŞİLER, YÜZLERİNDE BİR GÜLÜMSEMEYLE ÖLMEYİ ÖĞRENEN KİŞİLERDİR

Bedeninizin sahibi değilsiniz;onun kiracısısınız ve bu süre bitince onu teslim edeceksiniz Bedeniniz, Allah’ı sevmeyi öğreneceğiniz evinizdir Bu bedenle hayata geliyoruz Çünkü Allah sevgisini burada tam olarak yaşayabiliriz İnsanlar üzerinde denetimi olmayan bir şey olduğunda sanki kendilerine karşı yapıldığını düşünerek ‘’endişeleniyorum’’ derler Fakat bu doğru değildir ENDİŞELENİYORUM, çünkü bunu seçiyorum demek daha doğrudur

Size güç veren nedir? DÜŞÜNCELERİNİZ
Sizi uyandıran nedir? DÜŞÜNCELERİNİZ
Sizi mahveden nedir? DÜŞÜNCELERİNİZ,
DÜŞÜNCELER sizi geliştirmek içindir
Her göz kırpışınızda zihninizden binlerce düşünce geçer Peki siz hangisini düşünmeyi seçiyorsunuz? Genellikle olumsuz olanları, çünkü onlar olumludan daha güçlüdür

Zihin eğitilebilir ve en iyi şekilde de sevgi, övgü ve sevecenlik kullanılarak eğitilir Burada tutum çok önemlidir ’’Minnettar olma tutumu’’ bedenimizdeki belirli alışkanlığı nasıl değiştireceğimizle ilgilenir, sonra zihinsel, duygusal ve ruhsal tepkimizi değiştirmemize yardım etmek için bedensel düzeltmeyi kullanır
Endişelendiğinizde, bedende gerginleşen ilk kasınız dilinizdir Gerildiği an nefesinizi ve kalp merkezini karıştırır Nerede olursanız olun hemen dilinizi dışarı sarkıtıp, çenenizi gevşetip, burundan nefes alıp ağızdan verin Minnettar olmayı düşünün, omuzlar gevşemiş, kalp merkezinin arkası açılır, akciğerlerin genişlemesi için yer açılır, kalp atışları yavaşlar, tansiyon düşer
Bu endişe sırasında bu bana ne kazandırır?ne kadar önemlidir?sorularını sorun