Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Tavuk

Eski 10-09-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Güveçte Tavuk



Güveçte Tavuk







Malzemeler,
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Damak tadınıza göre kekik, tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Derin bir kapta süt, domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın
Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin
Tavuk etlerini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın
Tavuğun terbiyelenmesi için sütlü karışımda 1 saat bekletin
Sürenin sonunda tavuk etini süzün
Güveç kabına tavuk etini düzgünce yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavukları pişirin
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerini kaşar peyniriyle kaplayın
Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın
Sıcakken servis yapın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla