Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı İç Bakla

Eski 10-04-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı İç Bakla



Zeytinyağlı İç Bakla


4 kişilik

Malzeme:
1 kg taze iç bakla
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
2 kahve fincanı zeytinyağı
5-6 dal taze soğan
3-4 dal dereotu
3 su bardağı su


Tarifi
Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin Taze soğanları ince ince kıyın Zeytinyağını bir tencereye alın Taze soğanları zeytinyağında kavurup iç baklayı ekleyin Tuzu, tozşekeri ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin Daha sonra suyu ilave edip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Dereotuyla süsleyerek servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla