10-04-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Etli Mantar Çorbası
Etli Mantar Çorbası
6 kişilik
Malzeme:
1 paket kremalı mantar çorbası
6 su bardağı su
1 adet kuzu gerdan
1 adet küçük boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
Üzeri için :
1 çorba kaşığı tereyağ
pul biber

Tarifi
Kuzu gerdanı bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su, soğan, sarmısak ve maydanoz ekleyin Eti iyice yumuşayana kadar haşlayın Süzüp elinizle didikleyin ve kenara alın Tereyağı kızdırıp, unun rengi dönene kadar kavurun Üzerine suyu koyun ve karıştırarak kremalı mantar çorbası’nı ilave edin Kaynamaya başlayınca eti tencereye katın 10-15 dakika birlikte pişirip ocaktan alın Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı, pulbiberle yakıp, çorbanın üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|