Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Izgara Et

Eski 09-29-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Terbiyeli Izgara Et



Terbiyeli Izgara Et





Malzemeler,
500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı,
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin
Afiyet olsun
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün Mangalın ızgarasını soğanla ovun Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla