Konu
:
Karadeniz’den Mısır Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz’den Mısır Ekmeği Tarifi
09-28-2009
#
1
yesimciwciw
Karadeniz’den Mısır Ekmeği Tarifi
Karadeniz’den Mısır Ekmeği tarifi
Karadenizliler için bir vazgeçilmez: Mısır ekmeği
Beliz’in verdiği bu tarifte mısır ekmeği, Karadenizliler’e has şekliyle hazırlanıyor:
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu (250 gr)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su
Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin
Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin
Önemli ipucu:
Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynarlığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor
Yani suyun ılık değil, sadece kaynarlığının biraz kırılması lazım
Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirleyin
Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kalacak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıracak
Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir borcamı da kullanabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin
__________________
yesimciwciw
Kullanıcının Profilini Göster
yesimciwciw tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul