09-22-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Havuçlu Tavuk Çorbası
Havuçlu Tavuk Çorbası
A vitamini deposu havucu, tavuk etiyle buluşturup hem lezzetli hem de besleyici çorba hazırlayabilirsiniz Özellikle çocuk beslenmesi için ideal bir tarif

Malzemeler,
250 gram tavuk göğüs eti
3 adet orta boy havuç
6 bardak tavuk suyu
1 fincan un
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlayın
Çorba tenceresine unu alıp üzerine azar azar tavuk suyunu dökün
Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırın
Tavuk etini incecik doğrayıp tencereye ilave edin
Haşlanmış havuçları süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin
Kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra karışımı yavaş yavaş ilave edin
Ocaktan indirip el blendırıyla çorbayı çekin
Kâselere bölüp üzerine karabiber serperek servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|