09-18-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Kaşarlı Tavuk
Fırında Kaşarlı Tavuk
MALZEMELER
2 adet derisi alınmış bütün tavuk göğsü
1 su bardağı galete unu
2 adet yumurta
4 dilim kaşar peyniri
tuz
karabiber
kekik
pul biber
az miktarda tereyağı
HAZIRLANIŞı
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmaması için kontrol ediln böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun Yumurtaları çırpın içerisine tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galete ununa bulayın Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 20-25 dakika pişirin Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|