09-14-2009
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Biberli Ekmek
Biberli Ekmek
içindekiler
2 adet ekmek hamuru
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Pul biber
150-200 gr beyaz peynir
Susam

hazırlanışı
Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın
(Yayarken hamur geri ortada toplanabilir Siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin Açık kalan yerler olursa sorun değil, kabarınca çok belli olmayacak )
Fırını 200 C'ye getirin Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun
Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin (Peynirin ölçüsü verilmemişti, ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim )
Altını kapatıp susamı ekleyin Bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın (İsterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz)
Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin Yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak Süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz
Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|