09-13-2009
|
|
Gözyaşı
|
Cevap : Aşk Acısı Çeken Birine Aşık Olduysanız
YOKSUN…
Üzerimde iş yerinin verdiği yorgunluk vardı Apartman kapısında zile basıyordum Havada biraz soğuktu Sanırım duymamıştın zilin sesini ya da komşuya gitmiştin Anahtarı çıkartıp apartmanın kapısını açtım Bir yandan ağır ağır merdivenlerden çıkıyor,bir yandan da zilin sesini duymama sebebini merak ediyordum Kapıya geldim,zile bastım uzun bir süre yine kapıyı açmamıştın Kapı kilitliydi; hâlbuki bu saatlerde hep evde olurdun Kafamı kapıdan içeri soktum gözlerim seni arıyordu Evin içi karanlıktı Yoktun…
Aradan 3 sene geçmişti O karanlık, yüzüme bir tokat gibi çarpmıştı Sen yoktun… Bu ev sensizliği 3 senedir yaşıyordu Bir anda durgunlaştım Elimde çantam, daha ayakkabılarımı bile çıkartmamıştım, öylece içeriye bakıyordum Her akşam eve gelişimi dört gözle beklerdin Daha zile ilk basışımda kapıyı büyük bir mutlulukla açardın Benim en fazla sevdiğim vakit ise işyerimden eve gitmek için harcadığım vakit’ti Biran önce yolun bitmesini, eve varmayı istiyordum Sana varacaktım Kapıyı açtığında boynuma sarılırdın O an dünyanın en mutlu adamı ben olurdum Yaşadığın mutluluğu gözlerinden okuyordum Işıl, ışıl bakıyordun yüzüme Evde geçirdiğim vakit benim için paha biçilmez bir keyifti Her defasında seni ne kadar çok sevdiğimi söylüyordum Sen de bana benim gibi biriyle evlendiğin için ne kadar şanslı olduğunu sürekli tekrar ediyordun Kendime geldim Çantamı yere bıraktım Yavaş, yavaş ayakkabılarımı çıkarttım Yatak odama gittim Sözünü dinliyordum; çıkarttığım kıyafetlerimi askıya asıyordum Bana hep dağınık derdin Artık değilim Yatak odamda anlamdıramadığım bir soğuk vardı O odayı hiç ısıtamıyordum, senin sıcaklığına eşdeğer bir sıcaklık yoktu Mutfağa gittim, bir yandan karnım acıkmıştı diğer yandan da hiçbir şey yiyesim yoktu Sağ olsun annem yine bir sürü yemek yapıp bırakmıştı Ama ne kadar zamandır bilmiyorum evde yemek yiyemiyordum Zorda olsa birkaç şey tabağıma koyup salona geçtim Masaya oturdum Bu masada neleri paylaşmıştık seninle, neler konuşmuştuk Her oturduğumda film şeridi gibi gözümün önünden geçmeye başlar Senin yerin hep boştu Kimseyi oturtamıyordum Tam ağzıma bir lokma atacaktım, “Afiyet olsun tatlım “ dedin Karşımda sen vardın, öylece donup kalmıştım “ Canım, bir tanem, hayatım benim “ diyerek sana sarılmak için ayağa kalktım Bana öyle bir bakıyordun ki, bakışın içme işlemişti Tam sana sarılacaktım ki sen yok olmuştun Ağlamaya başladım, neredeyse her yerde hayalini görüyordum Yere çöktüm çok kötü olmuştum Yemek yemekten vazgeçmiştim Sana söz vermemiş olsaydım çoktan canıma kıyardım Bu acıya dayanamıyordum
Keşke ayrılmış olsaydık, keşke beni terk etmiş olsaydın Hiç değilse arada görürdüm seni
Senede bir bile olsa seni görürdüm Ama yoktun Zalim kader seni benden aldı Çaresini bulamadığımız o hastalık seni bende çalmıştı Seni hayatta tutabilmek için elimden gelen her şeyi yapmıştım Ama olmamıştı, olamamıştı…
Elden hiç bir şey gelmiyordu Allah’ın takdiri idi Hastanedeyken bir an bile olsun elini hiç bırakmadım, yanından hiç ayrılmadım Son saatlerinde melek gibiydin, bir tek kanadın yoktu
Zayıflamıştın, saçların seyrekleşmişti ama yine de gözlerindeki ışıltı kaybolmamıştı Sende sım sıkı ellerimi tutuyordun Sana bakıyordum, o ay yüzlü cemaline bakıyordum Bir yandan bir elimle elini tutuyor öte yandan da diğer elimle gözyaşlarımı siliyordum görüpte üzülmeyesin diye Bana “ sen çok iyisin, seni hep sevdim ölünce de seni seveceğim, hep mutlu ol benim için üzülme dayanamam senin üzülmene” dedin ağır ağır konuşarak Ben artık gözyaşlarımı saklayamıyordum “Beni bırakma “ diye haykırıyordum Tam o sırada gözlerini ebediyen yumdun Yıkılmıştım ben, kafamı göğsüne koyup hıçkırıklar içinde ağlıyordum aynı şimdi yere çöküp ağladığım gibi
Gecelerdir gözlerime uyku girmiyor Hayalin beni bırakmıyor Uyuyabilmek için ya sakinleştirici haplar içiyor ya da sızana kadar içki içiyorum Başka türlü sabah olmuyor Ruh gibi yaşıyorum işte, suratımda yalandan bir maske ile yaşamaya çalışıyorum Sanki bir gün kalkıp geleceksin gibi Bilmiyorum belki bu yüzden her gün zile basıyorum sanki açacakmışsın gibi, işyerinden evi telefonla arıyorum alo diyecekmişsin gibi
Yalnızlık zor zanaat, aslında beni yıkan yalnızlık değilde sensizlik be gülüm Alışmışım kokuna, güleryüzüne, şen sesine Ama yoksun sen,yok…… 
Mutluluğu kaybedenlere…