Konu
:
Günümüzdeki Putpereslik
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Günümüzdeki Putpereslik
09-12-2009
#
7
sudenaz
Cevap : Günümüzdeki Putpereslik
Alıntı:
[KAPLAN]
tafarından gönderildi
"O heykelin önünde dua ediyorlar bazen" demişsiniz, bu edenlerin sorunu kimseyi ilgilendirmez ki ! Ben ediyor muyum örneğin veya mezarlara adak adayanlar neyin nesi ? Müslümanlığın gereklerinden biri diye başörtüsü kullanan herkes hakikaten müslüman mı oluyor ? O başörtüsü kullanan bazı çok müslüman kardeşlerimizi de utançla izliyoruz çoğu zaman ! Şimdi ben önyargıyla yaklaşıp tüm başörtüsü kullananları bu gruba mı dahil ediyorum ki çevremde çok sevdiğim başörtülü insanlar varken
Heykellere dua eden de kendine, müslümanlığın şartı diye başörtüsü takıp lakin asıl müslümanları utandıran işler yapanlar da kendine
Bu tarz örnekler vermeye kalkarsak çok işimiz var
Önyargı arıyorsanız önce bir kendinize bakın bakalım
Öncelikle bu konuyu başörtüsüyle ilişkilendirmiycekdiniz
Bu konunun benim hassas noktam olduğunu biliyorsunuz ve başörtüsü konusunda kimin başı çektiğinide biliyorsunuz
Evet bu işler gönül işi doğru söylemişsiniz
Ben başörtüsünü dinimin bir emri olduğu için takıyorum ama bazıları siyasi amaçlı kullanıyor onlarda beni ilgilendirmez değil mi?Ama sırf o kesimin yaptıklarından bizlerde sorumlu tutuluyoruz
Aynı sizin heykelin önünde durmayanlardan olmanıza rağmen ondan medet umanlarla aynı kefeye konmanız gibi
"Cahillik ataya saygıysa" demişsiniz ben anlatamıyorum sanırım farkındayım ama sizde anlamak istemiyorsunuz
Atatürk veya bir başkası sorun bu değil önce bunda bir anlaşalım
Eğer eleştirilmesi gereken kişi Atatürk olursa onuda gereken konuda gerektiği şekilde yaparım zaten
Ama bu konudaki sorun bu değil
Peygamber efendimiz(s
a
v) "Ya Rabbi onlar bilmiyorlar,bilseler yapmazlardı" demiş belki bazı konular hakkında okuduklarım beni bu kadar tepkili ve önyargılı hale getirdi
Sizin kadar tepkisiz ve önyargısız olamadığım için özür dilerim
sudenaz
Kullanıcının Profilini Göster
sudenaz tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul