Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Günümüzdeki Putpereslik

Eski 09-12-2009   #7
sudenaz

Cevap : Günümüzdeki Putpereslik

Alıntı:
[KAPLAN] tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
"O heykelin önünde dua ediyorlar bazen" demişsiniz, bu edenlerin sorunu kimseyi ilgilendirmez ki ! Ben ediyor muyum örneğin veya mezarlara adak adayanlar neyin nesi ? Müslümanlığın gereklerinden biri diye başörtüsü kullanan herkes hakikaten müslüman mı oluyor ? O başörtüsü kullanan bazı çok müslüman kardeşlerimizi de utançla izliyoruz çoğu zaman ! Şimdi ben önyargıyla yaklaşıp tüm başörtüsü kullananları bu gruba mı dahil ediyorum ki çevremde çok sevdiğim başörtülü insanlar varken Heykellere dua eden de kendine, müslümanlığın şartı diye başörtüsü takıp lakin asıl müslümanları utandıran işler yapanlar da kendine Bu tarz örnekler vermeye kalkarsak çok işimiz var Önyargı arıyorsanız önce bir kendinize bakın bakalım
Öncelikle bu konuyu başörtüsüyle ilişkilendirmiycekdinizBu konunun benim hassas noktam olduğunu biliyorsunuz ve başörtüsü konusunda kimin başı çektiğinide biliyorsunuz
Evet bu işler gönül işi doğru söylemişsinizBen başörtüsünü dinimin bir emri olduğu için takıyorum ama bazıları siyasi amaçlı kullanıyor onlarda beni ilgilendirmez değil mi?Ama sırf o kesimin yaptıklarından bizlerde sorumlu tutuluyoruzAynı sizin heykelin önünde durmayanlardan olmanıza rağmen ondan medet umanlarla aynı kefeye konmanız gibi

"Cahillik ataya saygıysa" demişsiniz ben anlatamıyorum sanırım farkındayım ama sizde anlamak istemiyorsunuzAtatürk veya bir başkası sorun bu değil önce bunda bir anlaşalımEğer eleştirilmesi gereken kişi Atatürk olursa onuda gereken konuda gerektiği şekilde yaparım zatenAma bu konudaki sorun bu değil

Peygamber efendimiz(sav) "Ya Rabbi onlar bilmiyorlar,bilseler yapmazlardı" demiş belki bazı konular hakkında okuduklarım beni bu kadar tepkili ve önyargılı hale getirdiSizin kadar tepkisiz ve önyargısız olamadığım için özür dilerim

Alıntı Yaparak Cevapla