09-11-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
Türk Mutfağının hem lezzetli hem de pratik tatlılarından fıstıklı kadayıf tarifi Üzerini kaymak ya da antep fıstığıyla üzerini süsleyebilirsiniz

Malzemeler,
500 gram tel kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
250 gram tereyağı
Şerbeti için,
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon
Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın
Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin
Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın
Soğuması için bekletin
Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin
Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin
Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın
Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın
Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın
Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin
Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin
Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün
1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|