09-08-2009
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tulumba Tatlısı
Tulumba Tatlısı
Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir tulumba tatlısı Püf noktaları ve adım adım hazırlık aşamalarıyla kendi mutfağınızda tulumba tatlısı yapabilirsiniz

Malzemeler,
Hamuru için,
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
3 su bardağı su
Şerbeti için,
4,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için,
2 su bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı,
Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırın
Orta dereceli ateşte karıştırarak kaynatın
Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin
Şerbetin soğuması için oda sıcaklığında bekletin
Hamurunu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tereyağını alın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak tereyağın erimesini sağlayın
Tencereye un, şeker ve tuzu ekleyip hafif ateşte karıştırarak kavurun
Tencereyi ocaktan indirip kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun
Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip iyice karıştırın
İrmik ve nişastayı hamura ilave edip özleşene dek karıştırın
Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbası ya da temiz bir poşetin içine doldurun
Poşetin ucunu delerek şekilli tulumba tatlıları yapın
Kızartma yağını tencereye alıp soğukken tatlıları içine ekleyin
Tatlıları orta dereceli ateşte nar gibi olana dek kızartın
Tüm tatlılar kızardıktan sonra soğuk şerbetin içine ilave edin
10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Yumurtaları hamura ilave edeceğiniz zaman hamur mutlaka ılık olmalıdır Sıcak olursa yumurtalar pişer ve tatlının kıvamı tutmaz
Tatlıyı ilk kez yağa atacağınız zaman yağ soğuk olmalıdır Sıcak olursa tatlının dışı pişer içi çiğ kalır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|