Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)

Eski 09-06-2009   #13
b@ron
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)



YEMEK YAPARKEN 4

Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu
İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave
ederek bir dakika kadar daha pişirin
İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz

Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin

Turta için hazırlanan hamura bir miktar sütün yanında biraz da
bira ilave edilirse, turtanız yumuşak ve hafif olur

Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada
kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun kavururken renginin
canlı olması için biraz tuz serpin

Soğan kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin

Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları
için toz şekere bulamayı unutmayın

Pişeceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin

Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir kaşığı şeker atın

Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun Ağır ateşte kendi
bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur

Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır Birkaç tane
buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz

Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin
temizlenmesi daha kolay olur

Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur

Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç,
soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu
çok lezzetli olur

Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur

Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır

Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun

Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız
tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla