Konu
:
Pratik Bilgiler (....!?)
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
09-06-2009
#
13
b@ron
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
YEMEK YAPARKEN 4
Evde
salça
yapıyorsunuz ama çok sulu oldu
İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave
ederek bir dakika kadar daha pişirin
İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz
Etin yumuşak
olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin
Turta
için hazırlanan hamura bir miktar sütün yanında biraz da
bira ilave edilirse, turtanız yumuşak ve hafif olur
Yumurta
haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada
kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun
kavururken renginin
canlı olması için biraz tuz serpin
Soğan
kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin
Pasta
yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları
için toz şekere bulamayı unutmayın
Pişeceğiniz
mantarların
daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin
Mısır
haşlarken daha lezzetli olması için içine bir kaşığı şeker atın
Ispanak
pişirirken çok az miktarda su koyun
Ağır ateşte kendi
bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur
Çorba
kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır
Birkaç tane
buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz
Köfte
yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin
temizlenmesi daha kolay olur
Kalamar
kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur
Tavuk
haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç,
soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu
çok lezzetli olur
Patates püresi
yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur
Fırında
tavuk
pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır
Buzluktan çıkan
etin
çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun
Tereyağını
kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız
tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul