09-06-2009
|
#12
|
b@ron
|
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
YEMEK YAPARKEN 3
Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz
Enginarı alüminyum tencerelerde pişirmeyin Enginar, alüminyumu karartır

Fasulyeyi önce haşlayıp, daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır
Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır
Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz
Izgarada et pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin, sonra yine çevirin Yani bir yüzü iki, öteki yüzü bir kez pişirin Etiniz daha yumuşak olacaktır
Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın Sonra unlayın tavaya atın
Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır
Pancarı haşlarken içine saplarını da koyarsanız, rengi daha kırmızı olur Hatta bir kaşığı da sirke dökün
Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun
Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin
Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır
Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır
|
|
|