Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)

Eski 09-06-2009   #12
b@ron
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)



YEMEK YAPARKEN 3

Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz

Enginarı alüminyum tencerelerde pişirmeyin Enginar, alüminyumu karartır

Fasulyeyi önce haşlayıp, daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır

Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır

Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz

Izgarada et
pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin, sonra yine çevirin Yani bir yüzü iki, öteki yüzü bir kez pişirin Etiniz daha yumuşak olacaktır

Balığın
çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın Sonra unlayın tavaya atın

Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır

Pancarı
haşlarken içine saplarını da koyarsanız, rengi daha kırmızı olur Hatta bir kaşığı da sirke dökün

Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun

Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin

Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır

Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla