Konu
:
Günümüzdeki Putpereslik
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Günümüzdeki Putpereslik
09-06-2009
#
4
[KAPLAN]
Cevap : Günümüzdeki Putpereslik
Cahillik Ata'ya saygıysa varsın ben cahil, siz bilirkişi olun
Öncelikle bu işler gönül işi, lafla izah edilemez
Günümüz heykellerini geçmişin putperesçiliğine benzetircesine irdelemek yanlıştır
Zira görmek istediğiniz oysa öyle görürsünüz, diyorum ya gönül işi diye anlamak istemezseniz anlayamazsanız diye
"O heykelin önünde dua ediyorlar bazen" demişsiniz, bu edenlerin sorunu kimseyi ilgilendirmez ki ! Ben ediyor muyum örneğin veya mezarlara adak adayanlar neyin nesi ? Müslümanlığın gereklerinden biri diye başörtüsü kullanan herkes hakikaten müslüman mı oluyor ? O başörtüsü kullanan bazı çok müslüman kardeşlerimizi de utançla izliyoruz çoğu zaman ! Şimdi ben önyargıyla yaklaşıp tüm başörtüsü kullananları bu gruba mı dahil ediyorum ki çevremde çok sevdiğim başörtülü insanlar varken
Heykellere dua eden de kendine, müslümanlığın şartı diye başörtüsü takıp lakin asıl müslümanları utandıran işler yapanlar da kendine
Bu tarz örnekler vermeye kalkarsak çok işimiz var
Önyargı arıyorsanız önce bir kendinize bakın bakalım
Gönüller irdelenmeden fotoğraflara aldanmaya alışmışsız bir kere
Dindarım diye geçinenleri saran, bu her fırsatta Atatürk'e olan kini gösterme gayretinin sebebini anlamak istemiyorum
Kıymetinin bilinmesi için daha ne yapması gerekiyormuş acaba ? Müslümanlığın gereklerini hakkıyla yapmaya çalışan ve aynı zamanda gerçek(!) bir Atatürkçü olarak en azından bu konuya sizden daha tarafsız yaklaşacağıma inanıyorum
Daha önce de söylediğim gibi önyargıları lütfen başka yerde arayınız burası yeri değil
Cahiliyet ise kafanıza estiğinde her yerde kullanabileceğiniz bir kelime asla olmamalı
Zira kendi doğrularınız ne sizi bilirkişi ne de karşınızdakini cahil yapar
[KAPLAN]
Kullanıcının Profilini Göster
[KAPLAN] Kullanıcısının Web Sitesi
[KAPLAN] tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul