Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)

Eski 09-05-2009   #11
b@ron
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)



YEMEK YAPARKEN 2 Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, çatlak yerine bir dilim limon sürünüz, yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra olacaktır

Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz, değişik bir garnitür olur
Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz
Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, evvela sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz
Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için, büyük delikli rende kullanınız
Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı, sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için, mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır
Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir O zaman rengi güzel olacaktır
Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız Aksi halde pişim çok uzun sürer Derin tencerelerden kaçınmalısınız Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz
Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin Çünkü araya başka bir iş girer de pişiremezseniz, bezelyeler kuruyup sertleşebilir Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz
Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır
Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz
Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın Fazla tuzun gittiğini farkedeceksiniz Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir

Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla