Konu
:
Izgara Balık Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Izgara Balık Sosu
09-04-2009
#
1
Şengül Şirin
Izgara Balık Sosu
Izgara Balık sosu
Balık ızgara yaparken hazırlayacağınız terbiye
:
Malzemeler
2 adet orta boy soğan
2 adet defne yaprağı
7-8 dal maydanoz, limon, karabiber
Hazırlanışı
1- Soğanı salata soğanı gibi ince halkalara doğrayınız
2-Yıkanmış defne yaprağını, büyük parçalar halindeki maydanozu, karabiberi limon suyunu koyup iyice ovunuz
3-Balıkları ızgaraya koymadan 15-20 dakika önce balıkların üzerine döküp alt üst ediniz
4-Sonra ızgara veya balık tava yapacağınız zaman bu sostan balıkları çıkarıp istediğiniz şekilde pişiriniz
Not: Balıkların ızgaraya yapışmaması ve derisinin kalkmaması
i
çin balıklar önce tava yapılacak gibi unlanıp sonra yağlanıp ızgaraya dizilmelidir
Derisi soyulmuş balıklar unlanmaz
Balıkları ızgarada pişirirken ara sıra fırça ile üzerlerine yağ sürerseniz balıklarınız kurumaz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul