Konu
:
Pratik Bilgiler (....!?)
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
09-04-2009
#
10
b@ron
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)
YEMEK YAPARKEN
Yemeğinizin
tuz
unu
fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın
Fazla tuzu çekecektir
Patates
pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun
Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur
Domatesin
kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin
Soğan
soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun
Mayonez
hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın
Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin
Kuru bakliyatları
bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin
Tuz
bazen sütü keser
Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz
Pilavınızı
tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul