09-03-2009
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Vezir Parmağı
Vezir Parmağı
8 kişilik
Malzeme:
500 gram un
1 çay kaşığı Tozşeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 adet yumurta
2,5 su bardağı su
Kızartmak İçin :
Yeteri kadar ayçiçek yağı
Şerbeti için :
4 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1/2 adet limon suyu

Tarifi
Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın Soğuması için kenara alın Tuz, tozşeker ve sıvıyağı derin bir tencereye alıp kaynatın Unu azar azar ilave edip tahta kaşık ile karıştırın Karışım hamurlaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın Yumurtaları teker teker yedirerek hamura ilave edin Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verin Hamurları kızgın yağa atarak kızartın Kızaran hamurları yağdan alıp soğuk şerbete atın Hamurlar şerbeti çekince delikli kepçe ile şerbetten alın İsteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|