Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tavuğu Tarifi

Eski 01-27-2007   #1
ву_вαяαη

Çerkez Tavuğu Tarifi



Malzemeler

3 bardak ceviz içi
2 dilim ekmek içi
2-3 kahve kaşığı kırmızı biber
1 kahve kaşığı karabiber
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç maydanoz yaprağı
1-2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
1 tavuk


Yapılışı

Tavuk iyice temizlenir Ocak alevinde alazlanarak tüyleri alınır Yıkanır ve haşlanır Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir Islatılıp sıkılmış ekmek içi kırmızı biber, dövülmüş sarımsak ve tuz konup karıştırılır İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ bir kaseye ayrılır Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla