Konu
:
Çerkez Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Tavuğu Tarifi
01-27-2007
#
1
ву_вαяαη
Çerkez Tavuğu Tarifi
Malzemeler
3 bardak ceviz içi
2 dilim ekmek içi
2-3 kahve kaşığı kırmızı biber
1 kahve kaşığı karabiber
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç maydanoz yaprağı
1-2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
1 tavuk
Yapılışı
Tavuk iyice temizlenir
Ocak alevinde alazlanarak tüyleri alınır
Yıkanır ve haşlanır
Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir
Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir
Islatılıp sıkılmış ekmek içi kırmızı biber, dövülmüş sarımsak ve tuz konup karıştırılır
İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir
Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ bir kaseye ayrılır
Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir
Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir
Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir
ву_вαяαη
Kullanıcının Profilini Göster
ву_вαяαη Kullanıcısının Web Sitesi
ву_вαяαη tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul