Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Tiramisu

Eski 08-26-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Portakallı Tiramisu



Portakallı Tiramisu



Malzemeler:
  • 15 paket kedi dili bisküvisi
  • 1 adet portakal
  • 1/2 portakal kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam saf vanilya (aktarda bulabilirsiniz)
Kreması İçin:
  • 1 paket labne peyniri
  • 1/2 litre süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 15 çay bardağı toz şeker



Yapılışı:

1 Önce kremayı hazırlayalım; süt, yumurta, toz şeker, un ve nişastayı katıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin

2 Sıcakken 1 paket labne peynirini katıp mikserle orta hızda iyice çırpın

3 Kedili bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan biraz ısıtın Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 1 adet portakalın suyunu ekleyin, karıştırın

4 Kedili bisküvilerini bu sıvıda bekletmeden, batırıp çıkarak tiramisuyu yapacağımız kaba bir sıra halinde dizin Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın

5 Eğer porsiyonluk tiramisular yapacaksanız ve küçük kelepçeniz yoksa alüminyum folyoyu katlayıp, iki ucunu birleştirerek kendi kalıbınızı oluşturabilirsiniz

6 Ben standart alüminyum folyoyu kopartıp birkaç kat kıvırarak yaptım, bu şekilde bir porsiyona 4 adet bisküvi kullandım Yanlar için bir kedidilini ıslatmadan bıçakla ikiye böldüm Taban için bir adet bisküviyi ikiye böldüm

7 Servis yapacağınız zaman portakal dilimleri ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla